Jul i vårt hus

Idag har jag gjort lite julfint här hemma. Tycker det är sååå mysigt när man får sätta fram ljusstakarna och stjärnorna.  Nu går jag bara omkring och njuter av ljuset från adventsljusstakarna.



92648-60

Bilen gick det förresten bra med. Den gick igenom besiktningen utan anmärkning. Toppen! Man brukar kunna lita på den i alla väder. Bara en enda gång har den strejkat för mig. Men då tyckte jag också synd om det för då var det -32 grader. Men ett nytt batteri och en ny grej till motorvärmaren så gick den som en klocka igen.

Fredag imorgon igen. Härligt! Veckorna bara rusar fram. Ser fram emot Jullovet som snart hägrar. 3 härliga lov veckor blir det då.

Lev och må!


Helgen som gått

Ännu en helg har gått. De går alltid så fort. I helgen har vi varit hemma vilket var jätte skönt. Vi har städat och pysslat på varsitt håll. Jag har scrappat. Nästan gjort klart en julklapp, så efter jul kan jag visa mitt verk. Har också surfat på quickqutz sidan och skrivit en önskelista på vad jag ska beställa efter jul. Den blev lång.

Vi har fixat lite med min bil också inför morgondagens besiktning. Jag hoppas att den går igenom.
 Medan vi kollade bilen upptäckte jag att det var blött på golvet i baksätet. Dyblött. Trodde först att det var flaskan med glykol som legat där som läckt men det var det inte. Efter lite funderande och undersökande kom vi fram till att verkstan som hade in bilen för att byta bakdörr förra veckan hade haft bilen ute och tejpat plast när dörren varit borta. Då har det läckt in vatten. Det har ju regnat typ konstant i 2 veckor nu snart.
Så pölen bakom passagerar stolen var inte liten. Vi har försökt suga upp med tidningar men det är svårt. Lite vatten  kommer bort mha tidningarna i alla fall. Ska köra kupevärmaren under dagarna i veckan fast att det är varmt ute och köra värme på golvet när jag kör. Hoppas att det torkar upp lite i alla fall då.

Nästa helg är det första advent. Mysigt tycker jag. Ser fram emot att få "jula" lite här hemma.
Funderar också på att gå på en scrapträff nästa helg i Lule men ska höra om någon annan ska dit.

Hoppas de som läser min blogg får en härlig vecka.

Kram

Julklappar

Det jag önskar mig i julklapp i år är pengar till scrapkassan.
Vad önskar ni andra er?

Helgen som gick

Nu har ytterliggare en helg gått. I fredags kollade vi på film och mös här hemma. Gillar såna fredagkvällar!:)
I lördags plockade jag lite här hemma , tvättade och pratade i telefon med Fm, ff, mm, u och P. Kändes som jag satt fler timmar i telefon. Men det var kul att höra att alla hade det bra i alla fall.
På kvällen var vi bortbjudna till goda vänner. Vi blev bjudna på god mat (fläskfile med bana och gorgozola) och gott vin.

92648-57

Vi hade riktigt trevligt och vi kom även in på diskussioner om Nyår. Den ständiga frågan; Vad ska vi göra? Vilka vill vara med och var ska vi vara?

Vad gör alla andra människor på nyår?

Det blev också lite spelande av under kvällen. De hade nått nytt spel som var lite klurigt men himla kul. man skulle para ihop sina brickor med siffror på brickor som redan lagts ut.

92648-58

Idag har det inte blivit så mycket gjort. Lagade köttfärspaj till middag. Det var gott. Sedan har jag städat och sorterat i min scraphörna och hunnit med att göra klart LO'n  som jag började med på kursen i torsdags. Sedan blev det nått julkort gjort också.

Nu börjar ytterliggare en arbetsvecka. Bara två veckor nu till 1:a advent. Det är så mysigt att sätta upp adventsljustakarna tycker jag.


Nu ska jag lägga mej och läsa lite i en bok som är himla bra.

Tack för ordet!

Jag har varit på IKEA

Jippi, va kul det är att IKEA är så nära nu. Jag tog en tripp in till Happis idag efter jobbet. Va stort det var IKEA. Mycket större än i HBG! Det var inte så mycket folk som jag väntat mig men det var ändå ca 15 min kö i kassorna. De hade sååå mycket fint! Hade kunnat köpa massor men det blev bara lite småplock.

Nu får det sluta snöa tycker jag det snöar ju varenda dag. Ska det fortsätta så här hela vintern blir det MASSSSSSSOR med snö och MYCKET skottning. Idag kom det iofs mest blötsnö och regn.
Det var plattan i mattan som gällde när jag kom in på småvägarna här hemma. Hade jag stannat till minsta lilla nånstans hade jag suttit fast. Det var på gnällen att jag tog mej in på gården. Sedan var jag tvungen skotta så att vi kommer ut igen om det fryser på blir det annars inte så trevligt med djupa hjulspår.


En historisk dag....

Idag om inte tidigare sattes Haparanda på kartan. Idag öppnade IKEA. Som vi alla längtat tills det öppnar. Men man kan inte riktigt förstå att det finns IKEA så nära nu. Tidigare har det ju varit sundsvall som gällt om man ska på IKEA. Nu är det en massa andra affärer också som öppnat i Happis. Blir nog kanske att man åker till Happis istället för Lule ett tag framöver.

Men jag missade denna historiska dag i Happis för jag var i Luleå på en föreläsning med jobbet. Fast det kanske var lika bra. Hade nog ändå inte gått till IKEA idag och trängst med alla människor. Få se hur det ser ut imorgon när jag ska vara inne i Haparanda om det är mycket bilar. Är det inte det ska jag fara en sväng dit på fredag.

Imorgon ska jag visa ett bildspel och berätta för en massa människor hur jag arbetar med praktisk matte på skolan. Är lite nervös för det, vet ju inte hur många det är eller vad det är för människor. Håll tummarna för mig att det går bra och att de inte ställer några frågor som jag inte kan svara på.

Ojojoj vad det snöar här. Varenda dag har det snöat denna veckan. idag kom det mest blötsnö och regn. I helgen kom det mycket snö så jag passade på att fota lite när det var ljust ute.

92648-55
Här är den stora tallen vid vår infart.

92648-56

Massor med snö vid vårt hus!

Imorgon är det sista scrapkursen *snyft*  Men jag hoppas träffa Anna och Linnea i fortsättningen också!
På söndag är det scrapträff i Lule. Jag tänkte fara dit. Hoppas det blir nån fler där också!

Scrapmässa

Som jag längtade till lördagen då jag skulle få gå på min allra första scrapmässa. Hade till och med lurat med mej syrran till mässan och hon tyckte det var trevligt.
Jag gjorde mig några fynd. De bästa fynden tycker jag är verktygssettet som Anna tipsat mig om, EN SQUEEZ (jag är så lycklig över den), ett album i skinn och några snygga foamstamps. Annars blev det en hel del annat smått och gott också.
Här kan ni se mina inköp.

92648-53















Det var riktigt trevligt i skåne. Var på stan med syrran, ute o käkade och träffade Pappsen o U. Men idag känner jag mig seg. Känns som att jag hade behövt ha en helg till efter helgen för att hinna med allt jag inte hunnit. Städa, tvätta, fixa o trixa.
Nu bilr det Cityakuten känner mej mossig i hjärnan. Hoppas inte det är nån sjuka på G. Vill vara frisk det är så jobbigt o va sjuk.

Lite fakta om mej

Anna skrev i sin blogg att hon tror att jag kommer att svara på det hon skrev. So here goes!

Fyra saker om mig - Saker som du kanske eller kanske inte vet om mig.

A) Fyra jobb som jag haft:

1. Lärare
2. Butiksbiträde - Rusta
3. Barnskötare
4. Butiksbiträde - Hemtex

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

1. Dirty dancing
2.  Änglagård
3. Grease
4. De flesta eftersom jag nästan alltid missar slutet för att jag ha somnat :)

C) Fyra ställen jag har bott på

1. Kattarp
2. Stockholm
3. Luleå
4. Kalix

D) Fyra TV-program jag fastnar att titta på:

1. Desperate housewifes
2. Tinas mat
3. Cityakuten
4. Vänner

E) Fyra platser jag har semestrat på:

1. Teneriffa
2. Bulgarien
3. Italien
4. Gran Canaria

F) Fyra Webbsidor jag besöker dagligen:

1.
www.scrappiz.se
2. www.familjeliv.se
3. www.aftonbladet.se
4. www.hd.se

G) Fyra favorit-maträtter:

1. Lasagne
2. Plankstek
3. Allt som jag slipper laga själv
4. Bruna bönor

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:

1. I sängen (är trött)
2. Hemma
3. I Lund hos syrran
4. I kattarp hos pappsen

I) Fyra vänner jag tror kommer svara:

1.Erica
2. Erika
3. Kerstin
4. Nån annan som läser min blogg

Skåneresan

Oj vilken otur jag hade igår när jag skulle ta mig ner till skåne. Startade i god tid hemifrån för att ta mej till Kallax. När jag kom till Kallax var det jätte lång kö där. Planet jag skulle åka till stockholm med var  försenat en och en halv timme. Det innebar att jag skulle missa flyget från sthlm till malmö fast att jag bokat så att jag skulle ha en timme på mej på arlanda. Så det var bara att försöka boka om biljetten mellan sthlm och malmö. Resan blev då 850 kr dyrare än jag först bokat. Surt!!! Tänk vad mycket scrapsaker jag hade kunnat köpa för de pengarna.
Längtar så till imorgon. Tror dagen kommer bli helt underbar. Syrran är också positivt inställd till mässan. Tror hon e på väg ner i träsket hon också. Hon ska börja så smått med julkort i år.
Hoppas att de har mycket fint som jag kan köpa och titta på imorgon på Scrapexpon. Har en lång lista med saker jag skulle vilja ha. Men man kan ju inte köpa allt. få se vad det blir.

Nu ska jag hoppa i duschen sedan bär det av till ett köpcentrum här i Lund.