Fredag!

Idag är det fredag igen. Tiden går fort nu!
I onsdags var vi på skolresa till
Vuollerim och fick uppleva stenåldern. Det var mycket intressant. Bussresan dit tog 3 timmar och samma sak hem så jag var helt slut när jag kom hem och somnade tidigt.
Igår kväll var jag på möte med nya jobbet igen. För varje gång jag träffar mina nya kollegor blir jag mer och mer övertygad om att det kommer blir jätte roligt att arbeta där och att vi kommer att blir ett toppen team som kommer att göra skolan RIKTIGT bra! Människorna jag ska jobba med är verkligen härliga och det känns lätt att prata med dem och tillsammans har vi mycket värdefull kunskap.
På måndag kväll ska vi åka på studiebesök till Luleå och se hur de har det. Det blir spännande!

Till veckan på måndag och tisdag har jag examination i teknikkursen jag har gått under våren. När det är färdigt har jag håvat in 45 högskolepoäng under den här terminen. Det har varit hektiskt och jag har många gånger funderat om jag verkligen fixar att jobba halvtid och plugga mer än heltid (hetidsstudier 1 termin =30p) men det har gått bra finns bara viljan så funkar det mesta.

Här får ni se två layouter från 60års albumet:

Ha en trevlig helg

Städat i scrapvrån

För ett tag sedan lovade jag att lägga ut bilder på scrapvrån före och efter städning. Här kommer lite bilder.

Efter alla träffar i vår hade jag kaos bland mina scrapgrejer. Efter sista träffen hade jag inte packat upp så när jag började min omorganisation såg det ut så här:


Skrivbordet såg ut så här före:


Min bokhylla före omorganisationen


Efter städning såg det ut så här i min scraphörna
Blommor sorterade i zippåsar efter färg:


Cardstock sorterat efter färg i en pärm(det var de iofs innan omorganisationen också men jag fyllde på med lite papper som jag hade liggande )


Jag sorterade även in mina möstrade spillpapper efter färg i platsfickor:


Ett stort projekt är att organisera stämplarna och det projektet fortgår men ni kan få se en bild hur jag har tänkt.


Rensning

Igår kväll fick jag och mannen ett infall, vi rensade klädkammaren och fick ordning och reda där. Idag har jag fortsatt att rensa lite varstans här hemma. Skönt att få slänga bort lite skrot!
Mitt organiserande i scraphörnan går framåt. Har kommit till stämplarna som jag beslutat mig för att behålla i en pärm men jag har efter lite testande bestämt mig för att de måste sitta på laminerade papper annars far de bara runt. Så imorgon ska jag shoppa lamineringsark och sen försöka laminera på jobbet.

Idag har jag som sagt rensat men även skurat och städat. Mannen har trixat med båten, men det blev ett större projekt än vi trott. Igår kväll var vi i hamnen och kollade in vår båtplats. Snart blir det att sätta ner den och göra utflykter i skärgården i sommar.

Ikväll ska vi iväg till våra goda vänner E och U, äta gott (brukar alltid vara smarrig mat E gör) och dricka gott, umgås och kolla på Eurovision song contest finalen. Vi kommer att hålla alla tummar för Charlotte.

Tusen tack för era kommentarer om mina Lo's sista tiden!

Här kommer det några fler som inte har visats tidigare:(Jag har lite konstig frisyr här men det blåste *fniss*)

Håll nu tummarna att det går vägen för Charlotte ikväll!
Tjingeling

Hejja Sverige

Sitter och kollar på Semifinalen i Eurovision song contest. Hoppas Perrelli går vidare annars är det inge kul att kolla på finalen.
Mannen och jag är bjudna till våra goda vänner på lördag för att se finalen. Det blir trevligt, det är lite av tradition att titta på det med dem.

I veckan jobbade jag måndag och tisdag. Efter jobbet i tisdags for jag direkt till träningen och sedan på möte på nya jobbet. För varje gång jag träffar mina nya kollegor och får se lokalerna blir jag bara mer och mer säker på att det kommer att bli toppen till hösten.
I går (onsdag) pluggade jag hela dagen. Idag har jag gjort klart två uppgifter, de sista innan sommarlovet. Nu gäller det bara att förbereda redovisningarna den 2 och 3 juni, men det ska nog gå fint!
Idag har jag också hunnit med att städa lite i scraphörnan. Bilder före och efter kommer när jag är helt klar med omorganisationen.

Ni kan få titta på några LO's i 60-års albumet så länge:

Trevlig helg!!

En Lo i 60-årsalbumet


Jobb + scrapping

Nu har min blogg flyttat så nu kan jag blogga igen :)

Tusen tack för alla goa kommentarer och grattis till mitt nya jobb!

Vill bara förtydliga en sak. Självklart är jag JÄTTE GLAD åt mitt nya jobb. Jag ser verkligen fram emot hösten då jag börjar jobba på en ny skola i staden där jag bor och slipper pendla ca 10 mil om dagen.
Var på ett möte och träffade mina nya kollegor lite kort i torsdags och jag måste säga att de gjorde ett bra första intryck. Jag tror vi kommer att bli ett toppen team!

I helgen hade vi sista scrapträffen med klubben innan sommaruppehållet. Nu blir nästa träff i september. Innan jag ställer tillbaka alla mina saker i scraphörnan ska jag städa den och omorganisera lite. Vet dock inte riktigt hur ännu men vi ser väll.

Jag hann inte så mycket under helgens träff. Gjorde en modell av en brevlåda som är ett projekt i en kurs jag läser, sedan hann jag med två Lo's till.
Den ena får ni se här:


I Söndags var jag förste nödstoppare till mannens renoverade kompressor. På bilden kan ni se hur road jag var åt det *fniss*


Hoppas ni får en bra vecka! Jag hoppas på lite sommarvärme snart!

Glad + frustrerad

Snart är det  "dom desperata hemma fruarna" men jag kan inte se det för vår Box har gått sönder. Vi lånade en av våra kompisar för att jag skulle kunna se det enda program jag tittar på på tv. Denna veckan är det ju SÅÅ spännande men det funkar ändå inte så jag är lite små sur nu. Jaja det är ju inte hela världen det finns ju värre ting som kan hända.

Jag är också glad för idag är det officiellt att jag har ett nytt jobb och det är jag mycket glad för. Det är bara trist att jag måste lämna mina goa jobbarkompisar och alla härliga barn men sånt är livet. Det skar lite i hjärtat att berätta för barnen idag, flera började gråta och jag kunde då inte heller hålla tillbaka tårarna. En lite äldre kille sa "men, hur ska det gå, du är ju så cool och kan lösa alla tal vi ger dig" (de brukar ge mig uppgifter med tal med många siffror som jag ska lösa och blir mäkta imponerade när jag kommer med ett svar *fniss* )

Jag hoppas kunna fortsätta hålla kontakten med mina kollegor även fast att jag slutar. Jag vet ju att de är inne här då och då och läser ;)

Imorgon är jag ledig. Ska jobba på mitt brevlådeprojekt som ingår i teknikkursen. På torsdag ska jag på kurs och på fredag blir det mer plugg hemma.

Här kommer en sida till i min pappas 60-års album:
image829

Vinst!

För några helger sedan var det CC på kort i fokus forumet. Jag var med och vann med ett av mina kort. Idag kom vinsten. Två stycken stämplar från landstoken. Jag blev jätte glad!

image826

Fokus??

För några månader sen skrev jag att jag skulle vara i mitt fokus i vår. Hur har det då gått?! Inte särskilt bra, det har varit MYCKET annat som har varit i fokus denna vår. Mycket klubbarbete, pluggande och annat men nästa helg har vi årsmöte i klubben och då hoppas jag på att vi blir fler i styrelsen så att det blir lite mindre arbete för mig för det har varit på tok för mycket i vår.

Igår var jag på Aerobic det är så himla roligt och jag får en sån kick av det!

I eftermiddag åker jag till Luleå och uträttar några ärenden, bland annat ska jag besöka universitetsbiblioteket och låna några böcker. Sedan far vi vidare till Piteå för ett snabbt besök hos svärisarna. På lördag bär det av hemåt igen för att städa och laga mat. Har bjudit hit vänner på lördag kväll.
På söndag ska jag försöka hinna med trädgårdsarbete och att tvätta och städa bilen.

Ni får se en sida till i mitt 60-års album idag
image825

Trevlig helg!

60 års album

image822

image823

image824

Skåneresa

Under Valborgshelgen for jag ner till skåne för att överraska min far som fyller 60 år i veckan. Han visste inte om att jag skulle komma ner och inte heller att vi hade planerat en kväll på sofiero slott för honom.

På onsdagen for jag och systeryster till Malmö för att gå på Panduro outlet (där fanns det mycket för lite pengar) och sedan gjorde vi stan också. På kvällen åkte vi + syrrans sambo till Helsingborg för att möta H (platsbrorsan *fniss*) sedan tog vi oss ut till Sofiero slott för att vänta på Pappsen och U's ankomst. U hade lurat pappa så han visste inte vart han skulle bara att han skulle någonstans och vara fin klädd.
När han sedan kom in i slottet blev han mycket överraskad över att se oss där. Under kvällen avnjöt vi en tre rättermiddag som var mycket god.

Sofiero slott
image805

Födelsedagspresenten var ett album som jag scrappat, ett kort, blommor och middagen.
image806

Söstra mi är så söt!
image807

Så här glad blev pappsen: (Typiskt att bilden skulle bli suddig)
image808

På torsdagen spöregnade det hela dagen så jag och syrran kollade på film hemma hos henne. Men på kvällen klarnade det upp och vi gick ner till Univeristetet i Lund för att lyssna när manskören sjöng in våren:
image809

Det var massor med folk i parken:
image810

Söstra och jag (med solen i ögonen)  i parken:
image811

Magnolian blommade så vackert. I Lund finns det massor med Magnolia
image812

En fin gata i Lund.
image813

Körsbärsträden blommade också
image814

Änderna simmade i en damm i Botianiska trädgården i Lund
image815

Blommor, massor med blommor
image816

Fredagen tillbringade jag och systeryster med morfar. Vi tog honom till Kraperups slott vid Mölle (Kullaberg)
Där var det jätte fint och rododendron hade börjat blomma:
image817

I slottsparken fanns det ett jätte fint träd som blommade men hade tappat blommor på marken. Detta är ett av mina favoritfoton någonsin:
image818

Vitsipporna var nästan överblommade:
image819

Men det fanns massor av dem:
image820

På lördagen åkte vi till Knutstorps borg på vårutställning. Här sitter vi framför borgen och dricker kaffe i gräset:
image821

Det var en jätte härlig resa och jag hoppas att det snart är lika grönt här uppe också!