Ute...

...är mörkt och kallt, inne i husen lyser nu överallt de tända ljusen.

Igår tjuvstartade jag med julen. Vi skulle ha åkt till Pite men de var sjuka där så vi stannade hemma. Jag julstädade och tog fram julgrejerna. Som jag sagt tidigare så gillar jag julen jätte mycket så den fick komma en vecka för tidigt hos oss. Vi får njuta längre istället.

Här får ni se en bild på min egen pysslade adventsljusstake:


I köksfönstret är det julfint. Utanför kan man skymta ljusslingan som sitter i en buske. Tyvärr är min murgröna i fönstret lite halvdöd men jag har fortfarande inte gett upp hoppet om att få den att leva igen.


I trappan är det också julfint nu.


Ena fönstret i vardagsrummet med mina fina orkidéer.


Jag tog fotona utan blixt för att få mysljus. Tyvärr blir fotona lite suddiga då.

I en skål i vardagsrummet har jag lagt paketen som jag fick i adventskalender swappen som jag är med i på
Scrappiz

Ikväll ser det ut som vi ska få snöstorm. Jag hoppas på lite snö. Just nu har vi bara ca en cm snö, det är vitt i alla fall.

Nu ska jag göra några julkort.
Ha en bra vecka alla mina bloggläsare! Jag vet att det är en del som läser bloggen och det är roligt tycker jag!

Härliga fredag!

Veckan har gått jätte fort som vanligt. Tiden bara springer iväg. Jag har som vanligt inte hunnit med allt jag velat i veckan men det kommer nog alltid vara så. På kvällarna denna veckan har jag försökt ta det lugnt och kurrera mig med te. Jag är såååå less på att vara sjuk nu. Jag vill träna. Jag har bokat in mig på måndag och hoppas vara fit for fight då.
Idag slutade jag tidigt (13.30). Det är skönt med korta fredagar. Efter jobbet gjorde jag några ärenden och var och handlade. Jag köpte ljus till min ljusstake som jag ska pyssla ihop och så köpte jag hårfärg så medan jag skriver detta färgas håret. Jag hade en sån fruktansvärd utväxt så det var på tiden. Lite mörkare blir håret. Jag ska försöka ta en bild både på håret och ljusstaken imorgon. Jag har blivit dålig på att fotografera, kameran är oftast hemma men jag ser mycket fint som jag hade kunnat fotografera.

Ikväll blir det middag med vin och sedan mys i soffan med min älskade. Jag gillar fredagkvällar när jag kryper in under mannens arm i soffan och vi bara är.

I helgen blir det kanske en sväng till Pite och hälsa på. Det blir trevligt för det var riktigt länge sen vi var där nu.

Idag fick jag ett SMS av syrran. Hon skrev att det snöade i Lund och när jag pratade med morfar i kväll så sa han att det var snö i Helsingborg också. Kanske vi ska få en vit jul i Skåne alla fall?!

Nästa helg är det första advent och jag ser fram emot att pynta här hemma. Det är så fint när julgardinerna kommer upp och alla julgrejerna kommer fram. Jag gillar verkligen julen, den är mysig.

Hoppas ni får en fin helg!


Helgen

Nu är helgen snart förbi. Den går alltid lika snabbt.
I fredags kväll var jag ut och åt med några kollegor. Facket bjöd på middag med underhållning. Det var trevligt. Jag for hem ganska tidigt för jag var trött och näsan rann. Det halsonda har nu flyttat sig upp i näsan och jag är genomförkyld. Dumma bakterier!

I går (lördag) var jag på scrapträff i Luleå. Vi styrelsen i
klubben hade också styrelsemöte. Det var som vanligt super trevligt på träffen. Jag gjorde tre kort under dagen. På kvällen skulle jag och mannen ha haft mysmiddag men vi blev bjudna på middag av våra goda vänner E och U så vi tackade ja till det istället. Vi får ta vår mysmiddag en annan gång.

Här kommer bilder på korten jag gjorde i helgen.






I veckan har jag sorterat en massa små julklappar. Jag höll i en swapp (man byter grejer med varandra) på klubbens forum och i veckan kom de sista paketen. Swappen gick ut på att alla (vi var 20 st) skickade 20 st små paket till mig och sedan sorterade jag dem så att alla fick 20 st olika paket tillbaka.
Vardagsrumsgolvet såg ut som en bomb i när jag sorterade. Totalt hade jag 400 paket utspridda över golvet.



Dessa julklappar bildar en adventskalender så varje dag (eller nästa i alla fall) i december får vi öppna en julklapp.

Idag hängde jag upp mina julklappar på min adeventskalender

Snön lyser vit på taken...

Veckan har varit regnig, dimmig, och grå ända fram tills imorse. Då vaknade jag och såg att det hade snöat i natt. Det var vitt och vackert. Under förmiddagen kom solen också upp. Jag njöt när solen sken in på mig genom klassrumsfönstret när jag satt och läste för mina elever.

Under veckan som gått har jag känt mig trött och hängig. Jag har också fortsatt ont i halsen. Det är nått skumt, det onda vill inte gå över eller bryta ut helt och hållet. Jag har kurrerat mig med te och legat under en filt på kvällarna. Jag har försökt sova mycket så att det ska gå över. Bättre är det i alla fall.

I veckan hade jag sista kurskvällen i scrapbooking. Ska bli skönt att kunna ägna den tiden åt att scrappa själv istället. På lördag ska jag åka till Luleå och träffa mina goa klubbkompisar, surra och scrappa på scrappträff. Dessutom ska vi ha styrelsemöte i klubben. På lördag kväll har mannen i mitt liv lovat bjuda på middag som han lagat.

Idag opererades min farfar. Jag skulle så gärna vilja hos honom nu. Men tyvärr är  hela landet mellan oss. Jag tänker mycket på honom och undrar hur han har det. Jag hoppas att doktorerna har gjort ett bra jobb så att han blir frisk igen.

Idag var jag hos tandläkaren. Det gick fin fint, inga hål. Fick också en glad överraskning när jag skulle betala. Staten sponsrade med 300 kr för att jag är yngre än 30 år. Härligt!


Lite tankar från mig. Nu ser jag fram emot en skön helg.
Hoppas ni får en trevlig helg


Farsdag

Idag är det fars dag!
Jag har uppvaktat min pappa med detta kortet:


och svärfar fick detta kort:


I helgen har jag haft feber och ont i halsen. Misstänker halsfluss men det är lite bättre idag så jag hoppas att jag slipper gå till doktorn.

Lämna gärna en kommentar när du läser så blir jag glad
ha en fin vecka

Syrran på besök

I onsdags kväll komm syrran upp till norr och hälsade på. Hon stannde till igår kväll (söndag) Vi hann med en massa roligt när hon var här. Här kommer lite bilder

På torsdagen åkte vi till Kukkolaforsen. Det var jätte fint väder och härligt kallt och rimfrost överallt.


Kukkolaforsen och våra skuggor












Efter besöket i Kukkola åkte vi till det nya köpcentrat som öppnade i Torneå.

På fredagen åkte vi till Luleå och gick på hantverksmässan och sedan strosade vi på stan.

Lördagen ägnades åt att pyssla. Vi gjorde lite julkort och så var vi ute på en promenad. Vi fick några fina foton när solen gick ner







Isen har börjat lägga sig.


På söndagen snöade det. Jag och syrran åkte in till Kalix och kollade runt lite. Hamnade bland annat på gallerian där jag köpte en del till min adventsljusstake.

På jobbet har vi haft en tipstävling där man fick tippa vilket datum man tror att första snön som ligger på marken kommer. Vi satsade redan i början av september. Jag satsade på den 2 november och igår snöade det som sagt så jag vann tävlingen. Det behövdes en skåning för att lista ut när snön kommer i Norrland.

Ikväll har jag precis varit och tränat Aerobic. Det var super kul. Imorgon kväll är det sista gången på scrapkursen för vuxna och på onsdag kväll ska jag koka palt, som mannen har beställt.

Själv har jag massor med julfeeling redan. Har suttit och planerat elevernas adventskalender i eftermiddag. Det ska bli så kul!


Hoppas ni får en fin vecka!