Ny design

Ny design på bloggen! Vad tycks?

Oj vad jag har bloggat idag, kan verka som att jag inte har gjort något annat idag. Men det har jag faktiskt. Har scrappat hela dagen. Det har blivit några Lo's och lite kort.

Ha en bra vecka!

I'm a material girl

Har kommit på att det finns en massa saker som jag skulle vilja ha, men man kan ju inte få allt här i världen:

Min Önskelista:
* En ny stereo, den jag har vill inte spela cd-skivor längre :(
* En liten behändig och bra digitalkamera
* En bra bläckstråleskrivare till mitt scrappande
* Bok - Heidi Swap, Love your handwriting
                   

* Bok - Enzyclopedia of scrapbooking
                  
* Fler alfabet till min squeez skulle vilja ha Marissa och calvin

                       
                    Marissa                                Calvin

* Fler dies till min squeez

             
* En prenumeration på tidingen Creating keepsakes

                        

30-års presenter

Min goda vän Erika fyllde ju 30 år. I present fick hon bla en tavla och en journal jar som jag hade scrappat.

92648-103


92648-101

Vilket väder

Vilket väder vi har haft i veckan. Flera dagar har det varit mellan -25 till -30 grader. Riktigt riktigt kallt, men solen har visat sig flera gånger denna veckan fast man har ju inte velat vara ute nå längre stunder för att njuta av den.
Idag har det blåst en massa men varit mycket mildare ca -5 grader. Inge kul o köra hem från jobbet. Snön drev så man såg bara en vit vägg framför sig. Men hem kom jag i alla fall.

Nu är träningsveckan slut för denna veckan. Har känt mig riktigt seg i benen hela denna veckan förstår inte riktigt vad det är...men jag kanske tog i mer än vanligt i måndags för sedan har jag haft lite träningsvärk.

Imorgon ska jag ha en mysig kväll framför en film och med en påse popcorn. Är nämnligen ensam imorgon kväll. Sedan är vi bortbjudna på middag på lördag.

Livet har blivit lite ljusare denna veckan, det är ljust på himlen både när jag kör till jobbet o när jag kör hem...härligt!

Nu ska jag göra en kopp te och sätta mej i soffan!

Födelsedag





Hipp Hipp Hurra!
Skickar en stor grattis kram till min goda vän som  fyller 30 år den 26 januari! 
På lördag kommer vi och gratulerar!

Hoppas din dag blir underbar

kram



92648-100

Allvarligt talat.....

ojojojoj vad jag längtar efter solen....den visade sig lite idag och jag passade på att njuta av strålarna. De var inte värmande men de var i alla fall.
Jag tycker att vi har haft tillräckligt med vintern nu. Har blivit lite bortskämd med den milda vintern vi har haft hittills. Då blir det extra jobbigt när termometern visar -25 på måndag morgon.
Min stackars bil, vad jag led med den imorse. Inte ens 1,5 timmes uppvärmning av motorvärmaren kunde göra så att den startade lätt. Nej jag fick glöda flera gånger sedan segade den sig igång. Men igång gick den så klart! På eftermiddagen mådde den bättre då den stått med motorvärmare hela dagen. Jag pysslade om den lite och fyllde på glykol och kollade oljan. De har ju sagt att det ska bli kallare i veckan...ujujuj.
Bara att plocka fram alla varma kläder igen.

På jobbet går det magsjuka...jag snabbade mig till affären och köpte vitpepparkorn och svalde 10 st. Det ska hjälpa mot magsjuka. Vill verkligen inte ha det. Jag har ju varit så frisk hela detta läsåret *ta i trä*

Nya livet då. Jo det går OK. Förra veckan visade vågen +0.2kg men det berodde inte på att jag inte hade skött mej. Det berodde på att jag ätit för lite så kroppen trodde det var svält på G. Denna veckan har jag ätit ordentligt och imorse visade vågen -1 kg igen. jippi sa jag!
Sedan mätte jag midjemåttet, för det var en månad sedan sist och måttbandet visade - 8 cm. jippi igen. Håll nu tummarna att det går lika bra kommande veckor!

I helgen gjorde vi inte så mycket. Kakade lite god mat och mös till en film efter att vi simmat och bubblat i poolen på lördagkväll.

Nu ska jag gå och tömma en tub med fuktkräm över kroppen. Blir så himla torris när det är kallt ute...


Ha en bra vecka!
Tjingeling


Busväder, jobb och renar


Huj, idag har det blåst och snöat massor. Hade ca 1 dm på gården att skotta då jag kom hem. Det har slutat snöa nu på kvällen men det blåser fortfarande så snön driver. Det gäller att gå upp tidigare imorgon så att jag tar mig till jobbet.
Hade tänkt jobba länge på skolan idag. Det blev iofs 2 timmar efter att jag hade slutat men hade tänkt mig 3 för jag har så himla mycket som är ogjort. Har varit en massa möten o kurser nu på slutet så all min planeringstid har försvunnit, jobbigt.
Jag for i alla fall hem. Tänkte att det var bäst så jag inte skulle vara så trött när jag körde. Det var max 70 hela vägen hem som gällde. Sedan blev det ju som sagt skottning också. Ska strax koka mig lite te och sedan sätta mej under en filt och jobba lite till här hemma. Tog med mej en massa böcker hem så att jag skulle kunna göra det.

Igår när jag kom hem stod det en hel flock med renar på gatan här utanför. Snabbade mig in och hämtade kameran och gick ut och fotade men bilderna blev inge vidare. Det var ju så mörkt och jag var ca 10 m ifrån dem. men här kommer en bild i alla fall:


92648-99

Renar på gården

Flera dagar under veckan som gått har vi sett renar här i närheten. En gång mitt inne i byn, några andra gånger mitt på vägen när vi kört. Idag såg vi att de varit på vår gård också. En massa spår i snön var det. De har grävt med klävarna för att komma ner till gräset. Kanske en dag att jag får dem på foto. Vi sa härromdagen nu är det bara björnen som saknas. Vi har haft älgar, renar, ekorre och harar här. Hararna och ekorren är stamgäster. De ser vi dagligen på gården. Det är lite mysigt men renarna och älgarna får gärna hålla sig på avstånd.

Med mitt nya liv går det bra. Inget godis alls har slunkit ner trots att de har värsta godislådan på jobbet. Jag äter min frukt och mina knäckebröd istället. Känner mig så duktig.
Träningen går det också bra med. Har bestämt mig för att lägga in ett extra pass varje vecka. Så denna terminen blir det 3 pass i veckan istället för 2 som jag körde förra terminen.
Så min träningsvecka ser ut som följer:
Måndag - Aerobic 1
Onsdag - Step
Torsdag - Aerobic 2.
Min kropp har börjat längta efter att få röra på sig, vilket är härligt att känna! Saknar träningen på helgerna då det inte blir något.
Fast igår var vi duktiga. Vi var och simmade på eftermiddagen. Jag simmade 35 längder sedan njöt jag i bubbelpoolen. Vi har tänkt försöka simma på lördagar då vi är hemma. Nästa gång ska det bli 40 längder.
I måndags visade vågen -1 kg. Få se vad den säger imorgon.
Fick höra 2 gånger förra veckan att jag gått ner i vikt och jag blev så glad. Tycker själv inte att det syns, men när två personer oberoende av varandra har kommenterat det blir jag ändå lite stolt.

Jobbet körde igång förra veckan också efter juluppehållet. Känns som att man inte alls har varit borta. Hade faktiskt några toppen lektioner förra veckan, och jag blir så otroligt glad, nästan rörd när jag märker att de elever jag nu haft i snart 4 år verkligen har lärt sig något av mig.
Ska försöka bli duktig i veckan också och skriva en reflektionsbok. Bara 5 min varje dag det ska jag väll kunna lyckas med?!

Idag har jag scrappat. Tänkte att det skulle gå rätt fort och att jag skulle hinna några fler av projekten jag har tänkt färdigställa. Men det tog lång tid. Men det var det värt för jag blev nöjd med resultatet.


ååå vilken scrapdröm!

Vilken dröm!!! Den 28-29 april är det ett stort scrapevent i Helsingborg. Lite dyrt men man får ju material och kurser för pengarna,  men man kan ju alltid drömma. Nån som hänger med?

Nytt år!

Så var det nytt år igen. Jag hoppas att 2007 blir ett riktigt bra år. Jag tyckte att 2006 var ett bra år det med iofs .
Som så många andra avgav jag ett löfte på nyårsafton. Mitt löfte är att jag ska bli sundare. Första veckan har gått förträffligt. Har hållt i gång och tränat flera gånger och ätit bra. Vägning sker på måndagar så jag är spänd inför morgondagen.
Första veckan på nya året har jag använt till att plugga till kursen jag läser, varit på shoppingtur till Lule och till Happis, varit på
scrapträff hos Anna vilket var mycket trevligt.
Idag, sista dagen på mitt jullov har jag använt till att städa bort julen och skrua huset så det är skinande rent tills jag ska börja jobba igen imorgon.

Trippen till Ikea i Haparanda resulterade i nya lampskärmar till vardagsrummet. Satte upp dem idag och det blev väldigt snyggt. Kolla också in min orkide till vänster som skjutit upp en ny stängel med en massa knoppar på. Hoppas att den börjar blomma!
92648-96


Här är ett foto på min fina julstjärna som jag fick i julklapp på jobbet.
92648-97


Och här kommer ett foto på min fina tulpanbukett som jag fick av en kompis i fredags när de var här och åt tacos.
92648-95


Jag lovade ju bilder på maten vi åt på nyår. Maten var så god att jag glömde fotografera *haha* men huvudrätten kom jag ihåg i alla fall. Så här såg tjädern med hasselbackspotatis och murkelsås ut. *mums*
92648-98

Ha en bra vecka!