Klubbens majutmaning

Klubbens majutmaning var att altra (Scrappa något som inte är en albumsida eller grattiskort) något. Jag valde att scrappa en box till mina kort. Den blev så här:


Sex and the City

Igår var jag och Erika och kollade på Sex and the city filmen på bio. Den var super bra. Vi skrattade så tårarna sprutade. Stora salongen var full av tjejer på en torsdag men det förstår jag för filmen var verkligen toppen. Missa inte den säger jag bara!
Blogg mumsrumpa : Emilias blogg, Sex and the city - The movie

Annars har det inte hänt så mycket spännande i veckan. Jag har rensat ogräs, det har regnat, jag har klippt gräset, det har regnat. Ja, det har regnat i stort sett hela veckan. Idag har vi +13 grader varmt. Var är sommaren?? I går när jag gick på stan i Lule hörde jag några kvinnor som snackade, de sa att nu är sommaren slut och hösten är här. WHAT??? det har ju inte varit någon sommar ännu. En dag med +26 grader är ingen sommar!
Nä jag hoppas det blir varmt och skönt i juli!

Imorgon är det Kalixdagen. Jag ska vara med och visa upp Scrapbooking för studieförbundet och folk ska få prova att scrappa. Missa inte årets händelse i Kalix, hoppas solen visar sig också.

Trevlig helg!
Tjingeling

Midsommarhelgen

I torsdags åkte vi iväg med några kompisar till Norge. Totalt var vi 6 stycken. Jag och M åkte med våra goda vänner. Det var ett helt pussel innan vi kunde starta från Luleå. Vi hade massor av grejer med oss men till slut gick allt in i bilen. Det var en lång bilfärd men det var trevligt sällskap så det gick hyffsat fort ändå. Jag sov bort lite tid också.

Jag hade aldrig varit i Norge innan denna helgen men det blir fler besök för det var verkligen vackert där.

Kisspaus i vacker natur i de svenska fjällen.


Vägen var jätte fin men blev lite krokig på norska sidan men det var fint att titta på hela vägen. En del renar såg vi också.

Vår stuga


Stugan låg alldeles vid Saltströmmen, som är världens starkaste ström. Tidvattnet strömmar i olika riktningar beroende på tiden på dygnet. Det var lite häftigt att vattnet strömmade åt olika håll.
Kolla de vackra fjällen i bakgrunden!


Saltströmmen och sommarblommor


Fina fjäll!


Fjorden var också fin!


På dagarna gjorde vi utflykter till olika ställen. Medan grabbarna dök solade vi och njöt av natur och ledighet.
Här är dykarna på väg ner.


Efter middagen en av kvällarna for grabbarna ut med båt för att fiska. Vi tjejer promenerade och mös i stugan med vin och tända ljus och tjejsnack. Riktigt mysigt!


Vi promenerade upp på bron och under den virvlade det rejält i vattnet av strömmarna.


Midnattssol över Saltströmmen. Den lyste så vackert genom molnen.



Det var en riktigt rolig resa och jag har skrattat mycket under helgen.

Midsommar och jobb!

Först av allt vill jag tacka för de fina kommentarerna jag fått sista tiden!

I veckan har vi haft öppet hus på nya jobbet. Det har varit mycket folk både måndag och tisdag kväll. Vi har fått träffa föräldrar och elever och de har fått träffa oss lärare.
Igår kom kuriren och gjorde en
intervju med några av oss pedagoger. Efter det var vi några stycken som satte oss och beställde en massa material. Jag riktigt längtar till hösten då vi får köra igång. Men först ska jag ha riktigt sommarlov från och med nu.

Om några timmar packar vi bilen full med grejer och vänner och styr bilen mot Norge och Saltströmmen.
Det blir lite fiske, lite dykning, umgänge och naturupplevelser. Jag hoppas ha ett gäng fina kort i kameran när jag kommer därifrån.

Trevlig midsommar önskar jag er alla

Midsommarstång

Midsommarcroppen

Jag har scrappat en hel del igår och idag. Jag är med på Midsommarcroppen på Svensk Scrapbooking. I lördags hade de bingo och jag vann två ggr på min bingo bricka. Värsta turgumman.

Här får ni se vad jag scrappat:















Igår var jag på öppet hus på nya jobbet. Det gick bra men var trött sen. Idag är det öppet hus igen. Idag har jag västa hostan så jag ska försöka kurrera mig med The inför kvällen.
See Ya!!

Semester

Nu har jag haft semester sedan i fredags. Det är så härligt att vara ledig och ta dagen som den kommer.Igår åkte vi till Luleå. Jag var på styrelsemöte med klubben . Det var mycket trevligt och vi kom fram till många bra beslut. De nya styrelsemedlemmar är super fiffiga och kom med många bra idéer! Dessutom är de ruskigt trevliga så vi surrade bort flera timmar.
På eftermiddagen åkte vi förbi våra kompisar i Råne och blev bjudna på middag. Härligt.
Idag har vi gjort det sista på båten och jag har just satt mig och ska scrappa blite. Har åkt på en förkylning så jag försöker kurera mig lite. Imorgon ska jag på Norrskenet och visa upp mig och då kan jag inte vara illröd under näsan *fniss*

Här kommer två layouter som jag gjorde till pappsens 60års album. Det var länge sen jag uppdaterade med nått scrappat så det kommer nu:




Jag har också lovat att visa halsbanden som jag gjorde till mina kollegor så de kommer här:





Sommarlov!

Idag var det skolavslutning. Det var både härligt och vemodigt. På morgonen bjöd vi på glass, kaffe och kaka på skolan sedan tågade vi traditionsenligt efter fanan upp till den vackra kyrkan.

I kyrkan var eleverna jätte duktiga på att sjunga. När rektorn kallade upp mig och överlämnade en blomma och tackade mig kom tårarna. Jag grät och det blev ännu värre när jag såg några elever som grät massor, då gjorde det ont i hjärtat. Men jag fick en applåd av alla i kyrkan och blev tackad för allt jag gjort på skolan. Flera föräldrar grät och mina kollegor grät. Ja, det var tårdrypande helt enkelt.
Efteråt kom flera föräldrar fram och kramade mig och önskade mig lycka till och tackade för allt jag gjort för deras barn och för att deras barn hade fått uppleva mig. Jag blev alldelles varm inuti av dessa härliga kommentarer. Jag är nog inte är så tokig i alla fall fast att jag många gånger tvivlat på mig själv som lärare. Men under dessa 5 år har lärt mig massor som jag kommer att ha nytta av resten av livet. Jag har också kommit fram till att jag valt rätt yrke för det är härligt att vara lärare!

Jag är så glad att jag har fått jobba med mina goa kollegor. Vi har verkligen varit ett bra team och jag kommer att sakna er mycket! (vet att ni läser detta)

Jag fick även en massa presenter och blommor av barn och föräldrar-
Här kommer några foton på alla vackra blommor, presenter och brev som jag fått:








På min första sommarlovs dag ska jag bara göra sånt jag tycker om. Jag hoppas på regn för jag vill scrappa. Näst på listan över saker jag ska göra på mitt sommarlov är att sortera i alla papper och pärmar som jag tagit hem från jobbet. Det är lite av ett kaos brevid skrivbordet nu med alla papper.

Nu börjar ett nytt kapitel av mitt liv och jag ser ljust på framtiden!

Avtackad

I måndags fick jag jätte fina presenter av mina kollegor och så bjöd de på tårta för att jag ska sluta.

Jag fick ett tårtfat, ett kort och en Seskarö Souvenir:


Mina elever har tillverkat massor med fina presenter till mig.
Några tjejer i 1:an och 2:an gjorde denna fina blombukett:


En dag när jag var på kurs engagerade sig hela klassen som jag ansvarar för i ett projekt med att bygga mitt hus och min bil och lite dekorationer.

Här är en bild på mitt hus


Min bil


En dekoration


En annan dekoration



Några fina brev har jag också fått av eleverna. Blev rörd när jag läste vad som stod på dem:




Några tjejer hade igår kväll plockat en bukett med blommor till mig:


Imorgon är det skolavslutning och sedan är det sommarlov i 7,5 veckor!

Bilder från helgen

I helgen var vi ute vid havet, bodde i tält och njöt av det fina vädret.
Här kommer lite bilder

Vårt tält


Min goa kompis Erika


Dykarna beger sig av mot sitt dykmål


På nationaldagskvällen grillade vi och mös runt elden


Så här fin utsikt hade vi från grillstaden


Nu är det bara 3 dagar kvar att jobba sen har jag sommar lov till början av augusti! Härligt!
Hoppas bara värmen från förra veckan kommer tillbaka. Imorse var det nästan vantar på igen. Det var bara +6 grader. Det är stor skillnad mot i torsdags då det var 26 grader varmt. Men vi har ingen snö i alla fall som de hade fått i Kiruna och i Gällivare i natt.

Idag blev jag avtackad av mina goa kollegor på jobbet. Fick ett jätte fint fat och en skylt - bild kommer!
Mina närmsta kollegor fick varsitt halsband som jag gjort. Bloggar dem i nästa inlägg.

Det är sommar!

Nu är sommaren här!  Det har varit varmt hela veckan men idag har det varit den varmaste dagen med hela +26 grader. Det är så härligt! För nästan en månad sedan hade vi snö!
I måndags var jag på LTU och redovisade mina uppgifter. Den ena handlade om vindkraftverk och jag gjorde en modell av ett sådant:

Jag blev godkänd på min redovisning och för modellen.

En annan uppgift vi hade till i måndags var att designa en brevlåda och redovisa på planscher. Jag gjorde också en modell på brevlådan som är en scrapbookingbrevlåda. Min lärare tyckte det var en toppen idé att göra en brevlåda som passar för scrapbooking papper så jag blev godkänd även på den:


Det mesta av mannen och min lediga tid sista veckan har gått åt till att meka med båten. Fast mest är det väll mannen som har mekat, jag har servat med mat, vatten nån pensel eller nått annat verktyg och varit sällskapsdam:) Men snart är det färdigt. Så här såg båten ut när vi precis hade tagit bort relingen (eller vad man kallar det)


I trädgården växer allt så det knakar. Idag har jag klippt gräset för första gången i år. Det var ganska långt.
Våra vackra björkar på framsidan har slagit ut och fått stora löv nu:


Så här fina blommor hade vi i gräsmattan. Jag tycker de är fina fast att det är ogräs så jag grävde upp dem från gräsmattan och satte dem i en plantering i stället:


Jag planterade en hel del blommor i planteringar och krukor i veckan. Jag satte även några i min mjölkhämtare som står vid infarten:


Imorgon åker vi och ett gäng vänner ut för lite mys vid havet. Det blir dykning, grillning och trevligt sällskap. Hoppas att värmen och det fina vädret håller i sig!

Trevlig helg